Pijn of spoed?

Niets zo vervelend als pijn. Maar niet alle klachten en problemen vallen onder de noemer spoedgeval. Zo zijn uitgevallen vullingen, losse (nood-)kronen of -bruggen geen spoedgevallen. Onze assistentes zullen u op zo kort mogelijke termijn (meestal diezelfde dag) een afspraak geven. De spoedgevallendienst is uitsluitend bedoeld voor patienten met zeer ernstige klachten die redelijkerwijs niet tot de volgende werkdag of tot na het weekend kunnen wachten.

Wanneer bent u een spoedgeval?
Onhoudbare kiespijn, een uitgeslagen of losse tand en een nabloeding na tandheelkundige behandeling vallen onder de spoedgevallen. Voor onze eigen patiënten geldt dat u altijd diezelfde dag wordt geholpen. U kunt het beste zo snel mogelijk bellen om een afspraak te maken.

Afspraak maken voor een spoedgeval
Alleen voor ongevallen, nabloedingen en ernstige kiespijn kunt u de dienstdoende tandarts bellen. Bij de desbetreffende tandarts is er dan op zaterdag spreekuur van 10.00 – 10.30 uur en van 17.00 – 17.30 uur en op zon- en feestdagen van 14.00 – 14.30 uur . Via het antwoordapparaat van de praktijk kunt u horen wie de dienstdoende tandarts is.

Indien u van deze dienst gebruik wilt maken, moet u rekening houden met de volgende punten:

  • u moet zich kunnen legitimeren;
  • u moet direct afrekenen;
  • voor behandelingen na 18.00 uur, in het weekend en ’s nachts betaalt u bovendien een toeslag.